3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αποφάσισε το Εφετείο για τον γνωστό επιχειρηματία που πυροβόλησε μοντέλο!

Μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα για την υπόθεση του πυροβολισμού σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη το 2011 σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

To δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του.

Πρωτόδικα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του επιχειρηματία υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του.

«Το μόνο που θέλω να πω είναι δυο λόγια για το όπλο. Δέχομαι ότι ειρήνευσαν οι σχέσεις, δέχομαι τις αντικρουόμενες καταθέσεις και κρατώ όσα ειπώθηκαν σήμερα. Αλλά η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας ουσιαστικά είτε να κριθεί ατιμώρητη η απόπειρα -όπως ορίζει το σχετικό άρθρο- είτε να δοθεί μικρότερη ποινή εξαιτίας της έμπρακτης μετανοίας που έδειξε ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος της πράξης του.