ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αποκάλυψε η πραγματογνωμοσύνη στο καμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία στην Ηλεία!

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του 46χρονου επιχειρηματία Σάκη Γκολφίνου από τη Βάρδα Ηλείας.

Στο σημείο που κάηκε ζωντανός μαζί με το αυτοκίνητό του, βρέθηκε η μητέρα του Σοφία μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, Παναγιώτη Μαδιά. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου και παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα υγρασίας στο έδαφος.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας εξέτασε και το καμένο «κουφάρι» του αυτοκινήτου του άτυχου επιχειρηματία, μαζί με έναν συνεργάτη του μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσουν από πού προέκυψε η φωτιά.

Πραγματοποίησαν έλεγχο σε ολόκληρο το σύστημα υγραεριοκίνησης, τροφοδοσίας και ασφάλειας του αυτοκινήτου. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι κρίσιμα:

– Εντόπισαν τις δύο ασφαλιστικές βαλβίδες του υγραερίου άθικτες και στη θέση τους. «Τον κάψανε, με επιταχυντικό υλικό το οποίο ξεκίνησε από μέσα προς τα έξω», λέει χαρακτηριστικά ο μηχανικός.

– Παρατήρησαν ότι το τζάμι στη θέση του συνοδηγού είχε πέσει και βρισκόταν στο εσωτερικό της πόρτας σε κανονική μορφή, ενώ όλα τα υπόλοιπα είχαν εξαϋλωθεί, κάτι που δείχνει ότι την ώρα της φωτιάς ήταν κατεβασμένο.

– Στο σημείο της αυτοψίας έφτασε και γερανός προκειμένου να εξεταστεί και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ελέγχοντας το σημείο που βρίσκεται ο καταλύτης, παρατήρησαν πως έχει αφαιρεθεί.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ»