ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα ενεργοποιείται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Ενεργοποιείται τη Δευτέρα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προβλέπει την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών με ιδιαίτερες πρόνοιες για τους μακροπρόθεσμα – άνω των 12 μηνών- και τους βραχυπρόθεσμα ανέργους.

Για τους μακροχρόνια ανέργους θα υπάρχει η διευκόλυνση να μην ισχύει η υποχρέωση πρόσληψης για τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδότησης, η οποία ισχύει για τους βραχυπρόθεσμα ανέργους.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων θα ανέρχεται σε 10.000. Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων

Ο ΟΑΕΔ θα αναρτήσει πρώτα στην ιστοσελίδα του τη σχετική πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις  και θα καλέσει τους ανέργους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και το βιογραφικό τους

Σε όλα τα προγράμματα αναζήτησης ανέργων για νέες θέσεις εργασίας οι επιχειρήσεις πρέπει να μπουν με κλειδάριθμο στο νέο ηλεκτρινό σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ και εκεί θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι 10 επιλογών ανέργων και να κάνουν επιλογή μετά από συνέντευξη. Παράλληλα θα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη βιογραφικά και τα προσόντα των ανέργων.

Το σύστημα αναζήτησης είναι συνδεδεμένο με το σύστημα Εργάνη και έτσι κάθε νέα αναγγελία πρόσληψης στην Εργάνη θα διαγράφει αυτομάτως τον άνεργο από το σύστημα αναζήτησης ανέργων του Οργανισμού ώστε να μην υπάρχουν άστοχες επιλογές.