ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είπε ο Υπουργός Άμυνας σε Βουλευτή για στρατόπεδο της περιοχής του

Ακόμα ένα στρατόπεδο βγαίνει από την λίστα με τα υποψήφια προς αλλαγή χρήσης ώστε να μετατραπούν σε προαναχωρησιακά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά την Καλαμάτα και δεύτερο στρατόπεδο της Πελοποννήσου φαίνεται πως δεν αλλάζει χρήση.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Την διαβεβαίωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο πως το στρατόπεδο της περιοχής του δεν θα αλλάξει χρήση έχει κυβερνητικός Βουλευτής καθώς όπως λέει σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε σχέδια μετατροπής στρατοπέδων σε προαναχωρησιακά κέντρα δεν αφορούν ενεργά στρατόπεδα.

Ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης σημειώνει μάλιστα πως το ΚΕΕΜ Σπάρτης είναι ενεργό στρατόπεδο, με αποστολή την εκπαίδευση στρατευσίμων και μόνιμων στελεχών σε κρίσιμες ειδικότητες του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών. Συνεπώς, λέει ο Θανάσης Δαβάκης, οποιαδήποτε σχέδια μετατροπής στρατοπέδων σε προαναχωρησιακά κέντρα δεν αφορούν ενεργά στρατόπεδα όπως το ΚΕΕΜ Σπάρτης.

«Αυτό, άλλωστε, μου επανέλαβε και πριν λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος» τονίζει σε δήλωση του ο πρώην ΥΦΕΘΑ.