ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είπε στους αστυνομικούς η 27χρονη φοιτήτρια

«Είμαι 27χρονων κοπέλα και ήθελα να κάνω διακοπές. Νομίζω έχω το δικαίωμα. Πήρα τα λεφτά των γονιών μου και έφυγα. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να τα διαχειριστούν. Δεν είχα καταλάβει όλον αυτόν τον χαμό που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου. Δεν έβλεπα τηλεόραση, δεν παρακολουθούσα ειδήσεις. Πώς να ξέρω ότι με ψάχνει τόσος πολύς κόσμος. Στην αρχή είχα ενημερώσει τη μητέρα μου τηλεφωνικά ότι είμαι καλά».

 

Τα λόγια περιλαμβάνονται στην κατάθεση που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. η 27χρονη Μαρία Νέστορα, η οποία ύστερα από 21 ημέρες εξαφάνισης εντοπίστηκε τελικά χθες στις 09:30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι. Το τέλος στο θρίλερ δόθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μίας καμαριέρας του ξενοδοχείου, η οποία αναγνώρισε την κοπέλα από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τους γονείς της 27χρονης. Η υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία και έτσι άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μετέβησαν στο δωμάτιο της νεαρής, η οποία ζούσε εκεί μόνη της και έκανε διακοπές. Πάνω της βρέθηκαν 28.000 δολάρια, χρήματα τα οποία είχε πάρει από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, από όπου χάθηκε στις 27Αυγούστου 2016. Την απώλεια των μετρητών είχαν δηλώσει στην Αστυνομία οι γονείς της και έτσι δεν υπάρχουν «γρίφοι» για την προέλευσή τους.

Στη θέα των αστυνομικών η 27χρονη ήταν απόλυτα ψύχραιμη, ατάραχη και συνεργάσιμη. Αμέσως δέχθηκε να οδηγηθεί στο Τμήμα για να δώσει κατάθεση περιγράφοντας τα όσα έκανε το διάστημα της εξαφάνισης. Καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της με τους γονείς τους ήταν «ψυχρές», γεγονός που ίσως συνετέλεσε στην απόφασή της να φύγει από το σπίτι.  

Το σενάριο να απειλήθηκε από αγνώστους απομακρύνεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την εξέταση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της δεν έδειξαν ότι υπήρξε κάτι ύποπτο. Η ίδια άλλωστε δεν ανέφερε στην κατάθεσή της την εμπλοκή άλλου ατόμου στην υπόθεση.

Η Μαρία Νέστορα είναι φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ και ασχολείται παράλληλα με το μόντελινγκ. Οι γονείς της είχαν αναγκαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης να μετακομίσουν στην Ουκρανία, από όπου κατάγεται η μητέρα της 27χρονης, για να βρουν δουλειά. Λίγο πριν την εξαφάνιση είχαν αντιληφθεί ότι η φοιτήτρια δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο. Το μόνο που τους είχε πει η κόρη τους, όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία, είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους που την είχαν ανησυχήσει. Σύμφωνα με τη μητέρα της, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αλλαγές στη συμπεριφορά της. Παραμελούσε την εμφάνισή της και φαινόταν φοβισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της. Πίστευε πως την παρακολουθούσαν μέσω ίντερνετ και λίγο πριν εξαφανιστεί απενεργοποίησε την προσωπική της σελίδα στο Facebook και το κινητό της τηλέφωνο.

Μόλις η Μαρία εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της ότι κάτι δεν πάει καλά, η μητέρα της επέστρεψε στην Αθήνα. Στις 27 Αυγούστου η 27χρονη έφυγε από το σπίτι και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η μητέρα της την ώρα της φυγής είχε πάει για ψώνια. Γύρισε πίσω και δεν βρήκε τη Μαρία. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς η οικογένεια πίστευε ότι το παιδί τους θα επιστρέψει. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τη Μαρία  ήταν το βράδυ της 27ης Αυγούστου όταν η 27χρονη τους είπε από το τηλέφωνο ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν. Η Μαρία έχει έναν αδελφό, ο οποίος ζει μαζί με τον πατέρα της με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν στην Ουκρανία.

Οι αστυνομικοί ενδέχεται να ερευνήσουν το πως είχε στην κατοχή της τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, από που προέρχεται, ενώ θα εξεταστεί αν η ίδια γνώριζε πως όλο αυτό το διάσημα την αναζητούσαν και δεν επικοινωνούσε. Αν αυτό έχει συμβεί δεν αποκλείεται να προκύψει κατηγορία για άσκοπη κινητοποίηση αρχών.