slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχυρίστηκε η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας για το κύκλωμα εκβιασμού που έστησαν οι εφοριακοί!

Αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες της δράσης κυκλώματος στη ΔΟΥ Χαλκίδας που εκβίαζε επιχειρηματίες στο οποίο συμμετείχαν η 50χρονη προϊσταμένη της εφορίας, ο 52χρονος υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι, 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη διεκπεραιώτρια καθώς και ένας 62χρονος λογιστής, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς, επίσης, ένας ακόμα υπάλληλος εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Προφορικά, ενώπιον των «αδιάφθορων», η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, που σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο, φέρεται να υποστήριξε: «Πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών »διευκολύνσεων» σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η … (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας, που επίσης συνελήφθη), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

πηγή φωτογραφίας eviathema.gr