ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί – Αυτό όπλισε το χέρι μου…

Στις Φυλακές Γρεβενών προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί, την Παρασκευή, στην Καστοριά. Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, που διέταξε την προφυλάκισή του, υποστήριξε πως ο τζόγος "όπλισε" το χέρι του…

"Είχαμε 4.000 σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη σύζυγό μου. Τα έχασα όλα σε ηλεκτρονικό τζόγο. Το πρωί της Παρασκευής μου ζήτησε 200 ευρώ. Δεν ήξερα που να τα βρω και αποφάσισα να κάνω ληστεία. Έτσι επέλεξα τον ταξιτζή" φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός. 

Και πρόσθεσε: "μόλις φτάσαμε στο χωράφι τον απείλησα με το πιστόλι. Αντέδρασε, όμως, και κατέβηκε από το ταξί. Τον ακολούθησα και μετά δεν ξέρω τί έπαθα. Τον πυροβόλησα μια φορά στην πλάτη, μία στο στήθος και στο κεφάλι".

Εντύπωση προκαλεί , ωστόσο, η χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, το οποίο σε κάθε περίπτωση – όπως κι έγινε – θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως. Η χρήση του όπλου, η επιβίβαση στο ταξί σε σημείο που είχε κάμερες, αλλά και το γεγονός ότι οδήγησε το θύμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του, αποτελούν σημαντικά λάθη του 30χρονου, αλλά και σημεία που μπορεί να προδώσουν τη σπασμωδική του απόφαση.