ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λέει ο Κωσταράκος για τους πρόσφυγες και τον ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

Ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος είχε την ευκαιρία από την θέση του στην προεδρία του Ευρωστρατού να παρακολουθήσει στενά όλη την εξέλιξη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Με μια σκληρή ανακοίνωση του, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Όπως λέει η αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ άργησε πάρα πολύ να κατανοήσει αλλά και να δράσει για το προσφυγικό ζήτημα ενώ έδειξε ιδιαίτερη βιασύνη να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις Γραμματείες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ακόμα την ΝΔ πως καθυστέρησε απελπιστικά να αντιληφθεί τους «γεωπολιτικούς λόγους» που δημιουργούν τις ροές και να προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τις ευάλωτες ομάδες και την στέγασή τους στην ενδοχώρα.

Σχολιάζοντας την επίθεση αυτή ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απαντάει με νόημα πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που από την άνοιξη του 2015 γνωρίζει το γεωπολιτικό παιγνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες για να πιεσθεί η ΕΕ και οι ΗΠΑ αλλά οι εμμονές της τότε κυβέρνησης την εμπόδισαν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τη χώρα μας και την ΕΕ.

«Άργησαν να λάβουν μέτρα,άφησαν την Ελλάδα να εξευτελιστεί σαν κράτος, και όταν άρχισαν να λαμβάνουν διστακτικά (ημί)μέτρα, έβλαψαν τη χώρα και δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα 1,6 δις € της ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα υπεύθυνη για τον άθλιο χειρισμό του θέματος», σημειώνει ο στρατηγός Κωσταράκος.