ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε οι γονείς των μαθητών του σχολείου που ο Τσελέντης χαρακτήρισε «φέρετρο»!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελλιπή αντισεισμική θωράκιση σχολείων κρούει, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, αναφέροντας ενδεικτικά το παράδειγμα του 5ου δημοτικού σχολείου Βαρβασίου Χίου, το οποίο χαρακτηρίζει «φέρετρο».

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Μάντικας, γονέας μαθήτριας στο σχολείο και ανέφερε ότι οι φωτογραφίες που ανέβασε υπήρξαν η αφορμή για την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη.

«Στις 24 του μήνα είχαμε μία γιορτή ρώτησα τον διευθυντή του σχολείου τι θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και μου είπε ”βλέπετε κ. Μάντικα τα παιδιά μας πού αναγκάζονται να βρίσκονται” και του λέω ” τι σας απαντούν”» με τον διευθυντή του σχολείου να λέει στον κ. Μάντικα ότι αυτά που του απαντούν είναι ότι για την κατάσταση του σχολείου ότι είναι όλα καλά και δεν διατρέχει κανένας κίνδυνος.

«Έχει περάσει ένας χρόνος και το σχολείο είναι ακόμα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αντί να ”πέσουμε” με θέληση να προλάβουμε τις καταστάσεις και να φτιάξουμε το σχολείο, περιμένουμε να μας προλάβουν τα γεγονότα».

«Υπάρχουν δύο κτίρια, το ένα είναι στο ανατολικά που είναι το σχολείο με τις φωτογραφίες και το άλλο έχει κριθεί ακατάλληλο, που είναι από το 1932 η κατασκευή του, στο βορινό τμήμα. Στο ακατάλληλο σχολείο συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα και κάνουν τα μαθήματα Πληροφορικής και έχουν και την βιβλιοθήκη και εκεί είναι τα γραφεία σαράντα δασκάλων, αν δεν κάνω λάθος. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κτίρια έχουν τοποθετηθεί τέσσερα κοντέινερ που σε περίπτωση μεγάλου σεισμού κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια των κτιρίων».

Δείτε όσα είπε στο MEGA