3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε οι σεισμολόγοι μετά και τη νέα δόνηση των 5,3 ρίχτερ στην Κρήτη!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εκτιμήθηκε στα 27,1 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη, καθώς και στην Κάσο και την Κάρπαθο. Ιδιαίτερα, όμως, στην Κάρπαθο, η αίσθηση της δόνησης ήταν μεγαλύτερη. Για τον λόγο αυτόν, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν προληπτικό έλεγχο για τυχόν βοήθεια.

Δέκα λεπτά μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε ένας μετασεισμός έντασης 3,3 Ρίχτερ ενώ στη 1 παρά δέκα μετά τα μεσάνυχτα στο ίδιο σημείο καταγράφηκε νέος σεισμός έντασης 2,9 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν νομίζω να είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά το παρακολουθούμε» σχολίασε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι η δόνηση αυτή δεν συνδέεται με εκείνες που σημειώθηκαν στο νησί το προηγούμενο διάστημα.