3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε οι σεισμολόγοι μετά τα 5,7 ρίχτερ στο Ιόνιο

Η δόνηση των 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:12 το πρωί της Παρασκευής με επίκεντρο 14χλμ ανοιχτά των Στροφάδων και εστιακό βάθος 21,4 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πόλεις της Πελοποννήσου και ανησύχησε τους κατοίκους αρκετών περιοχών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και σε περιοχές της Αττικής.

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία έκανε λόγο στο ΕΡΤΝews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε ο κ. Λέκκας και συμπλήρωσε «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό που όμως δεν μας μας δημιουργεί απολύτως καμία ανησυχία δεδομένου ότι είναι στον θαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχουν κοντινές κατοικημένες περιοχές».

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σεισμούς μεγάλους στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή. Κατά συνέπεια δεν είναι έκπληξη το 5,7 για την περιοχή αυτή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως από τώρα την εξέλιξη την οποία ενδεχομένως θα έχει το φαινόμενο. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα χρειαστούμε χρόνο να δούμε περισσότερα στοιχεία».

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ