ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε τα διεθνή Μέσα για τον ισχυρό σεισμό της Αθήνας

Εκτεταμένη κάλυψη είχε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, δίκτυα και πρακτορεία του εξωτερικού.

Κι άλλα βίντεο από την ώρα του σεισμού

Στο εκτενές ρεπορτάζ του, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση. Και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Ενώ μεταφέρει και το κλίμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπου, όπως γράφει, «πολλοί κάτοικοι και τουρίστες βγήκαν από τα κτίρια και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους».

Τέσσερις οι τραυματίες από τον σεισμό

Ο ανταποκριτής στην Αθήνα του BBC, είχε δεύτερο στην ειδησεογραφία του τον ισχυρό σεισμό. Τονίζει ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ «ταρακούνησε την ελληνική πρωτεύουσα. Διακόπτοντας τα τηλεφωνικά δίκτυα και την ηλεκτροδότηση σε τμήματα της πόλης». Ενώ «οι Αθηναίοι έτρεξαν στους δρόμους και εκκένωσαν τα ψηλά κτίρια».

Αναφέρει ότι δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. Παρά μόνο καμιά δωδεκαριά εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες, λόγω της διακοπής του ρεύματος.

Η κορυφαία φωτογραφία του σεισμού

Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι πρόκειται για τον πρώτο σεισμό στην Αθήνα μετά από τον φονικό σεισμό του 1999.

Τα αμερικανικά δίκτυα CBS News και CNN μιλούν για «περιορισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση». Με το CNN να δημοσιεύει φωτογραφίες του κόσμου στην πλατεία Κολωνακίου. Επισημαίνει επίσης ότι δύο ελικόπτερα πετούν στην περιοχή για να γίνει καλύτερη εκτίμηση της έκτασης των ζημιών.

Το ABC αναπαράγει το ρεπορτάζ του Associated Press. Επισημαίνοντας ότι δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημίες ή τραυματισμοί. Και πληροφορεί ότι το Μουσείο της Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό.

Το αραβικό Al Jazeera αναφέρεται επίσης στα μικροπροβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Και μεταφέρει τις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τον σεισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Καλώντας τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Η γερμανική Deutsche Welle αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών. Ενώ μεταφέρει τις δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ. Που είπε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Πελοπόννησο. Και χαρακτήρισε θετική ένδειξη για την εξέλιξη του φαινομένου ότι ακολούθησαν τουλάχιστον τρεις μικρότεροι μετασεισμοί.

Στις δηλώσεις του Έλληνα σεισμολόγου, Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφέρεται και η βρετανική εφημερίδα Guardian.