3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προκάλεσε την έκρηξη στον Ασπρόπυργο που βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, οι οποίες είναι σε πλήρη ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά δεν πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς παραμένει ο κίνδυνος λόγω της υπερυψηλής τάσης του ρεύματος.

Λόγω της πυρκαγιάς χωρίς ρεύμα επί αρκετή ώρα έμειναν περιοχές σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Ταύρο, Καλλιθέα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και  Αίγινα, Πόρο και Αγκίστρι.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN