ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι πρόσεξε η γιατρός στην 14χρονη και οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη αυτής της τρίχινης μπάλας στο στομάχι της!

Η 14χρονη από το Κιλκίς πήγε στα επείγοντα κλινικής με πόνους στο στομάχι.

Ενώ οι γιατροί την εξέταζαν, μία γιατρός παρατήρησε μία ύποπτη κίνηση του κοριτσιού και έτσι μία συνήθεια ετών αποκαλύφθηκε.

«Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αλλά δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Το παιδί ήρθε στα επείγοντα της κλινικής μας με ένα άτυπο κοιλιακό άλγος, δηλαδή δεν σηματοδοτούσε τη σοβαρότητα της διάγνωσης» είπε στο MEGA η Κατερίνα Ραμματά, υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής.

«Πρόκειται για ένα παιδί που είχε πλούσια σγουρά μαλλιά. Έκανε την κλασική κίνηση να πιάσει τα μαλλιά της και να το βάλει στο στόμα. Μόλις την κοίταξα τραβήχτηκε ενοχικά και το σταμάτησε. Για εμένα αυτό ήταν μία μαγική στιγμή, γιατί τέθηκε η υποψία τριχοπιλήματος», συμπλήρωσε.

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος οι γιατροί προχώρησαν σε απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε πως στο στομάχι της 14χρονης κρυβόταν μία τεράστια μπάλα 700 γραμμαρίων από τρίχες, κομμάτια από βάμβακι, πλαστικό και κλωστές που κατάπινε το παιδί.

Το στομάχι της 14χρονης είχε τρυπήσει, γεγονός το οποίο ήταν επικίνδυνο για την υγεία της.

Το χειρουργείο κράτησε τρεις ώρες και η 14χρονη είναι καλά στην υγεία του, ενώ δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η γιατρός έστειλε το δικό της μήνυμα στους γονείς, τονίζοντας πως πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους με διακριτικό τρόπο.

Δείτε όσα είπε στο MEGA