ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι συνέβη όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε γνωστά μπουζούκια της παραλιακής- δεν έκοβαν αποδείξεις και ζητούσαν λεφτά για πάρκινγκ χωρίς άδεια

astynomia-euros

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14.09.2014), σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου και 39χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησε τον έλεγχο, διαπίστωσε τη μη έκδοση, σε εκατόν τριάντα τρείς (133) περιπτώσεις, των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας χιλίων τριακοσίων τριάντα ευρώ (€1.330,00€).

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στάθμευσης, έξω από το κέντρο διασκέδασης, λειτουργούσε χωρίς την νόμιμη άδεια της αρμόδιας αρχής, ενώ στο χώρο εργάζονταν υπάλληλοι της επιχείρησης, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τους πελάτες του καταστήματος.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι διευκόλυναν τη στάθμευση οχημάτων των πελατών σε δημόσιο χώρο καθώς και στα πεζοδρόμια των οδών, που βρίσκονται πέριξ του νυκτερινού κέντρου, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των δέκα ευρώ (10 €) σε πενήντα έξι (56) περιπτώσεις, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων, συνολικής αξίας πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560€).

Ακόμα διαπιστώθηκε παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς στην επιχείρηση απασχολούνταν τριάντα έξι (36) εργαζόμενοι, πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, ενώ δύο (2) από αυτούς είχαν εγγραφεί και σε διαφορετική – από τη δηλωθείσα ημέρα – στους πίνακες προσωπικού, που επεδείχθησαν στη διάρκεια των ελέγχων.

Για τις παραπάνω παραβάσεις συνεληφθησαν δυο ημεδαποί και συγκεκριμένα ο 57χρονος προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και ο 39χρονος υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης.

Για τις ίδιες παραβάσεις κατηγορείται και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, στην οποία ανήκει η  επιχείρηση, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα (14-09-2014) το πρωί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.