3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια: «Μέσα στα σενάρια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου»!

Στις εικόνες που είδαμε στις εκκλησίες την ημέρα των Θεοφανείων, αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε πως «στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και να αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες», πέρα από τα Δημοτικά, ενώ επεσήμανε πως «είναι μέσα στα σενάρια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε επίσης ότι όσοι δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων, πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και στη δουλειά τους, πάνοντε με την τήρηση των μέτρων.
Για τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε», ενώ διευρκίνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο»

Τέλος, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο «να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και εστίασης, είπε πως «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς. Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Να υπάρχουν άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «το «μεγάλο» εμβόλιο είναι το εμβόλιο».
«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση «όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά». Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος.