ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα γίνει σε ένα ατύχημα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Εντυπωσιακή συγκέντρωση δυνάμεων στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας με προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ), την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), τους εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) καθώς και εκπρόσωπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας σημαίνει συναγερμός. Υπάρχουν τραυματίες και απειλούνται οι εγκαταστάσεις. Δυνάμεις πρέπει να σπεύσουν στην θάλασσά αλλά και στην ξηρά. Το σενάριο που δοκιμάστηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας είχε από όλα γιατί πρέπει τα στελέχη να είναι έτοιμα για όλα.

Στην εντυπωσιακή άσκηση που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά.

Όλες οι ενέργειες έγιναν υπό την διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, παρουσία του Διοικητή Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Αντιναύαρχου (Μ) Γ. Ν. Μπαμπλένη ΠΝ και του Διοικητή του ΝΣ, Αρχιπλοίαρχου (Μ) Π. Δημητρόγλου ΠΝ.