3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Τι υποστήριξε ο 29χρονος που σκότωσε το δολοφόνο του πατέρα του! Για ένα παρκάρισμα το μακελειό;

Ο 29χρονος Μανώλης γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παρουσιάστηκε το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Όπως είπε στους αστυνομικούς τη στιγμή του εγκλήματος βρισκόταν στο μπάνιο και άκουσε φωνές. “Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει και λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσα έναν πυροβολισμό” είπε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη.

Στο δρόμο αντίκρισε να κείτεται νεκρός ο πατέρας του, με μια τρύπα στο στήθος και τον Γιωργο  Ξυλούρη να στέκεται από πάνω του. Ο 29χρονος φέρεται να είπε πως “θόλωσε” και μπροστά στο θέαμα του νεκρού πατέρα του, χωρίς δεύτερη σκέψη άδειασε το όπλο του πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη.

Ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δύο νέοι είχαν διαπληκτιστεί νωρίτερα. Ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος. Ο 63χρονος μπροστά στο όπλο ζήτησε από τον 30χρονο να φύγει και να δώσει τέλος στην ένταση, όμως ο 30χρονος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο γιος του θύματος πυροβόλησε στη συνέχεια τον 30χρονο και τράπηκε σε φυγή. Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές τον αναζητούσαν, υπήρχε η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, κίνηση που έκανε τελικά λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Στους αστυνομικούς παρέδωσε το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο Μανώλης Καλομοίρης

Τα σπίτια των δύο οικογενειών που ενεπλάκησαν στο διπλό φονικό, βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο. Γείτονες ήξεραν πως οι σχέσεις τους ήταν άσχημες εξαιτίας των διαφορών που τους χώριζαν, αλλά κανείς τους δεν περίμενε τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου. Ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσαν νεκροί και ο φόβος για βεντέτα είναι διάχυτος στα Ανώγεια.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης

Οι λόγοι του καυγά φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ!

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ξυλούρης – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη γεγονός που ξεκίνησε τη λογομαχία. Ο καυγάς πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.