ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τιμούμε τους αγώνες του Κουφοντίνα»: Η νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα

Μια ακόμη παρέμβαση πολιτικού περιεχομένου και με όρους τηλεόρασης πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας. Όπως σημειώνουν σε ανάρτηση που έκαναν σε ιστότοπο  αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, «Τα δύο κυρίαρχα κόμματα, στη λυσσασμένη πάλη τους για εξουσία έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο: στον πυρήνα της πολιτικής δεν μπορούν πλέον ούτε σε επίπεδο συνθημάτων να βρουν διαφορές αναμεταξύ τους. Δεν έχουν σε τι να διαφωνήσουν. Αλλά πρέπει να διαφωνήσουν για να συνεχίσουν να γυρνάνε τα γρανάζια της δημοκρατίας».

«Επιθυμούμε την καταστροφή του κράτους»

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αρνούνται την ύπαρξη αρχηγών στις τάξεις τους τονίζοντας, « Ως αναρχικοί είναι πολύ λογικό να επιθυμούμε την καταστροφή του κράτους» και  προειδοποιούν πως, « παρακολουθούμε στενά πραγματικές και δήθεν υστερίες που στοιχειοθετούν εγκληματικό προφίλ με την εκπρόσωπο της ΝΔ να φτάνει να λέει για "τον κόσμο που έκαψε ο Ρουβίκωνας". Να πούμε ότι καμιά ανάρτηση δεν κατεβάσαμε ποτέ αλλά την κατέβασε το ίδιο facebook γιατί διαμαρτυρήθηκαν αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν ότι το κατεβάσαμε μόνοι μας». Παράλληλα καταγγέλλουν την ΝΔ καθώς όπως υποστηρίζουν,  « Πως είναι δυνατόν να ξέρει ονόματα μελών της συλλογικότητάς μας η ΝΔ και πόσο θράσος χρειάζεται να δηλώνει ανοιχτά ότι ξέρει ονόματα μελών μας και άλλων αναρχικών και να τους αναγνωρίζει από κάμερες; Είναι άραγε έμπνευση κάποιου επικοινωνιακού συμβούλου ή στρώνει πολιτικό χαλί για διώξεις; Ποια η σχέση όλης αυτής της συζήτησης, με το σύριζα σε θέση ιππότη των "δημοκρατικών  δικαιωμάτων και ελευθεριών", με την παράλληλη ψήφιση αυτού του νέου σωφρονιστικού κώδικα στις φυλακές»;

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, που συνόδευσαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την πρόσφατη άδεια του στο σπίτι του στον Βαρνάβα, δηλώνουν πως,  « Τιμούμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Τιμούμε τους αγώνες και τους αγωνιστές της κοινωνικής βάσης. Στις μέρες της γενικευμένης κωλοτούμπας, της έκπτωσης και της ταχείας εξαργύρωσης "παρασήμων", αγωνιστές και αγώνες  που δεν λύγισαν με δεκαετίες στη φυλακή, είναι μαζικό σινιάλο». Μάλιστα χαρακτηρίζουν την άδεια στον Κουφοντίνα ως «νίκη». Τέλος στέλνουν μήνυμα σε κάθε αποδέκτη πως , « Ο Ρουβίκωνας, οι οργανώσεις και ο κόσμος του αγώνα, οι αναρχικοί, θα συνεχίσουν να κινούνται  στη πρώτη  γραμμή για την αναστροφή της κάμψης των κοινωνικών αγώνων και την οργανωτική και πολιτική  ανασυγκρότηση  των εκμεταλλευόμενων σε όλα τα κοινωνικά και ταξικά πεδία. Γεγονότα σαν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα είναι ανάσες ελευθερίας για όλους. Θα χρειαστούν πολλές και διαφορετικές ανάσες ακόμα. Ώσπου να ανασάνουμε όλοι καθαρό αέρα».

newpost.gr