ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμούν τη μνήμη των καταδρομέων που θυσιάστηκαν στην Κύπρο

Τη μνήμη των καταδρομέων, Ηλία Τούλη και Νικόλαου Καβροχωριανού, οι οποίοι έπεσαν στην Κύπρο κατά την εισβολή των Τούρκων, τιμά ο Δήμος Μαλεβιζίου αυτήν την Κυριακή, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Μαράθου και της Μονής.

Ο λοχίας καταδρομών Νίκος Καβροχωριανός και ο καταδρομέας Ηλίας Τούλης, συμμετείχαν το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος, με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής, όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αντιαεροπορικά πυρά, που έπληξαν το αεροπλάνο που τους μετέφερε από την Κρήτη.

Το πρόγραμμα των τελετών περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνων. Ειδικά φέτος, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην κατάθεση στεφάνων περιορίστηκε, ενώ έχει υπάρξει ειδική μέριμνα στο πλαίσιο της αποφυγής συγχρωτισμού.

Η εκδήλωση στη Μονή θα γίνει στις 10 το πρωί με ομιλητή τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, Σπύρο Καλλέργη και η αντίστοιχη στο Μάραθος στις 11 το πρωί, με ομιλητή το διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, Απόστολο Κλινάκη.