ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ενοχή του 31χρονου για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ζήτησε η εισαγγελέας: «Σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

Την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής ζήτησε η εισαγγελέας για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε «ψυχρά χωρίς ηθικές αναστολές και με απουσία συναισθημάτων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive.gr, η δημόσια κατήγορος τόνισε ότι αποδείχτηκε ότι η πρώτη συμπλοκή του Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη, έγινε για ασήμαντη αφορμή.

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε η ίδια, αποδείχτηκε ότι ο 31χρονος Μανώλης Καλομοίρης χτύπησε τον Ξυλούρη, χωρίς ο τελευταίος να του το ανταποδώσει. Η εισαγγελέας πρόσθεσε πως αυτός που πυροβόλησε πρώτος ήταν ο κατηγορούμενος, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται.

«Έριξε τις δύο πρώτες σφαίρες στον Γιώργο Ξυλούρη και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκαν οι υπόλοιποι. Συνολικά ο κατηγορούμενος πυροβόλησε 7 φορές», είπε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Σε αυτή τη δίκη είχαμε δύο εγκληματικές συμπεριφορές. Του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και του κατηγορουμένου, τον οποίο θα πρέπει να δικάσετε γιατί επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια φεύγοντας σε αντίθετη κατεύθυνση, γιατί δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί με ένα όπλο, πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον και δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο. Προτείνω να κριθεί ένοχος, όπως πρωτοδίκως, αφού σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Πηγή ΦΩΤΟ: cretapost.gr