ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ενοχή του 34χρονου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα πρότεινε ο εισαγγελέας

ην ενοχή του 34χρονου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα την Άνοιξη του 2021 πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν θυμόταν πώς σκότωσε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τον 30χρονο αδερφό της.

Ο εισαγγελέας έδρας του μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Καρδίτσας ζήτησε την ενοχή του 34χρονου κατηγορούμενου για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα, πριν από 14 μήνες.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο δικαστικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 34χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή) και το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι το διπλό φονικό συνέβη στις 5 Απριλίου 2021 στη Μακρινίτσα, στο πατρικό σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του δολοφόνου, Κωνσταντίνας Τσάπα, μητέρας ενός παιδιού 4 ετών σήμερα και του 30χρονου αδερφού της, Γιώργου Τσάπα.

Την Τρίτη (28.06.2022), η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση ως μάρτυρα υπεράσπισης της γιαγιάς του 34χρονου δράστη, ενώ ο κατηγορούμενος στην απολογία του κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της.