ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την έπεισε για τον… έρωτα του και της άρπαξε 80.000 ευρώ!

Θύμα απάτης έπεσε μία 50χρονη γυναίκα στο Βόλο, η οποία έχασε 80.000 ευρώ χωρίς να το καταλάβει.

Δράστες δύο Νιγηριανοί που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έστησαν την απάτη τους μέσω σελίδας γνωριμιών στην οποία ο ένας από αυτούς εμφανιζόταν ως αξιωματικός από τη Συρία.

Όπως αναφέρει το gegonota.news η 50χρονη αισθανόταν πως ο διαδικτυακός σύντροφός της, την εμπιστευόταν γιατί της είχε δώσει τους κωδικούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Σε κάποια φάση και ενώ η επικοινωνία εξελισσόταν καθημερινά, ο «Σύρος αξιωματικός» της ζήτησε χρήματα γιατί, όπως της είπε, ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει μεταφορά σε χώρα του εξωτερικού.

Εκείνη σταδιακά άρχισε να του καταβάλλει μεγάλα ποσά, που διοχετεύονταν στον λογαριασμό ενός Νιγηριανού φίλου του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και συνελήφθη.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στον Βόλο αφορούσε ένα μόνο έμβασμα 30.000 ευρώ, από τα συνολικά 80.000 ευρώ που υπεξαίρεσαν από την γυναίκα οι δύο απατεώνες.

Ο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί και ο κατηγορούμενος συνεργός του δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, απλά έκανε μια εξυπηρέτηση. Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί δεν επέστρεψε τα χρήματα στη γυναίκα όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, αποκάλυψε πως πλήρωσε τα χρέη του μεταξύ των οποίων και στην Εφορία.

Ο Νιγηριανός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια χωρίς αναστολή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ εάν καταδικαστεί και στο Εφετείο θα εκτίσει τρία χρόνια ποινής.