ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στα σπίτια των Καμπουράκη και Ντούμα ανέλαβε αναρχική ομάδα

Την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα στην Αθήνα, στο σπίτι του Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αυτό του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στην Αθήνα ανέλαβε ο «Αναρχικός Πυρήνας “Santiago Maldonado».

Η αναρχική ομάδα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει… «στο όνομα της Αναρχίας και της προσπάθειας διατήρησής της ως ενεργή ιστορική δύναμη επίθεσης και εξέγερσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Αναφορικά με την εμπρηστική επίθεση τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Λάμπρος Μαργαρίτης, στη Θεσσαλονίκη :

«Στο όνομα της Αναρχίας και της προσπάθειας διατήρησής της ως ενεργή ιστορική δύναμη επίθεσης και εξέγερσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα:

Την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της οικίας του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Λάμπρου Μαργαρίτη, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη. Ήταν ο δικός μας φόρος τιμής για εκείνη την νύχτα που ο θάνατος νίκησε το φόβο».

«Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “συνδικαλιστή” και “ισόβιου” προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα στην Αθήνα».

«Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “δημοσιογράφου” του ΣΚΑΙ, Δημήτρη Καμπουράκη, στην Αθήνα».

«Τις εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες των επικηρυγμένων μπάτσων στη Θεσσαλονίκη,….» .

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση «Αναρχικός Πυρήνας “Santiago Maldonado» αναφέρει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των αστυνομικών στα σπίτια των οποίων έκαναν επίθεση.