3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Την Τετάρτη ανακοινώσεις για «ξεκλείδωμα»! Ποια μέτρα θα αρθούν!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την πανδημία και το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ότι η επιτροπή των ειδικών θα κάνει την εισήγησή της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις την Τετάρτη.

Σημείωσε ότι παντού στην Ευρώπη οι χώρες προχωρούν σε χαλάρωση, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και στην Ελλάδα όπως κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες η επιτροπή θα το εισηγηθεί.

Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, οπότε εκτινάχθηκε η διασπορά με την μετάλλαξη Omicron, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έπεσε κάτω από τους 500 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ φαίνεται ότι ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς τα προγνωστικά μοντέλα που είχαν παρουσιαστεί στην επιτροπή των ειδικών προέβλεπαν ότι τέλος Φεβρουαρίου θα είχαμε περίπου 550 διασωληνωμένους ασθενείς.
Την Τετάρτη η Επιτροπή θα συνεδριάσει με αντικείμενο τα επόμενα βήματα χαλάρωσης, τα οποία θα αφορούν κυρίως του εμβολιασμένους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η Επιτροπή εξετάζει κατάργηση ή χαλάρωση ορισμένων περιορισμών τόσο στην εστίαση και τη διασκέδαση, όσο και στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται:
α) στο να επιτρέπονται οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση,
β) στο να πραγματοποιηθούν κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί)
γ) στην αύξηση της πληρότητας των γηπέδων κατά περιπτώσεις.