ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Της… έταξαν Power Pass και της πήραν 40.000 ευρώ!

Μία γυναίκα στην Αμαλιάδα είναι το θύμα νέας απάτης, με τους δράστες να της παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και να της αρπάζουν τελικά 40.000 ευρώ!

Οι δράστες επικοινώνησαν με την επαγγελματία πριν μια εβδομάδα και της παρουσιάστηκαν ως υπεύθυνοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Της ανέφεραν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιστροφή του Power Pass, με την επιχειρηματία για κακή της τύχη να πιστεύει το τέχνασμά τους και να τους δίνει πρόσβαση στον λογαριασμό της.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή στάλθηκε ένας σύνδεσμος που ανοίχτηκε από την επαγγελματία, επιτρέποντας στους δράστες να αποκτήσουν τους κωδικούς για τον λογαριασμό της.

Έχοντας πλέον εισέλθει στον λογαριασμό της, μετέφεραν σε πολλαπλούς λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ που διέθετε προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί. Έως και τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί, ο λογαριασμός της είχε αδειάσει.

Ο τρόπος τους φαίνεται πως δεν βοηθά τις διωκτικές αρχές και τις τράπεζες να μπορέσουν να εντοπίσουν που καταλήγουν τα χρήματα αυτά, με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να μη λύνονται οι υποθέσεις αυτές.

Πηγή: patrisnews.gr