ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιτάνιος αγώνας για την κατάσβεση της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

«Μαραθώνιος» είναι ο τιτάνιος αγώνας των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο από το μεσημέρι της Τετάρτης έχει πάρει κλίση περίπου έξι μοιρών, λόγω του όγκου των νερών, που πέφτουν στο εσωτερικό του καραβιού από τους πυροσβέστες και από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου που ρίχνει διαρκώς νερό από την οροφή των καταστρωμάτων στα οποία έχει εκδηλωθεί η φωτιά. 

Το απόγευμα της Τετάρτης οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου, κάνοντας και απο αυτές ρίψεις νερού.

Από αργά το απόγευμα χθες και σε όλη την διάρκεια της νύχτας, περίπου 35 άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν εντός του πλοίου. «Προχωράμε βήμα – βήμα ώστε η κατάσβεση να γίνει με ασφάλεια», έλεγαν αξιωματικοί του Σώματος, σημειώνοντας ότι ακόμη υπάρχουν εστίες καπνού και υψηλές θερμοκρασίες, που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 23:45 της Τρίτης στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάρκεια της επιχείρηης κατάσβεσης έως και το Σάββατο.