slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Το χρονοδιάγραμμα «ξεκλειδώματος» που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στη σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων αναμένεται οι επιστήμονες να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύουν για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους πολίτες για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr, ενώ έως το Πάσχα θα βαδίσουμε με το lockdown ως έχει με το ακριβές πλαίσιο εορτασμού και λειτουργίας των εκκλησιών να ανακοινώνεται άμεσα, από εκεί και ύστερα ξεκινά ένα «μαζικό άνοιγμα» κοινωνίας και οικονομίας.

Έτσι, στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες ελεύθερα, χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032 με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό καταναλωτών βάσει τετραγωνικών.

Στην συνέχεια, την ίδια εβδομάδα, δηλαδή από τις 5 ή το αργότερο έως τις 10 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π, θα σηκώσουν ρολά και θα υποδεχθούν τους πελάτες πάντα σε εξωτερικούς χώρους ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα σύσσωμου του πολιτικού κόσμου ο οποίος βλέπει την εστίαση ως αντίβαρο στα ολοένα και αυξανόμενα κορωνοπάρτι στις πλατείες.

Ακολουθούν τα σχολεία, με την 10η Μαΐου να θεωρείται η πιο πιθανή, άλλωστε αποτελεί και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας και φτάνουμε στις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός.