slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεκαήμερο που θα κρίνει αν θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας! Τα πιο αυστηρά μέτρα που υπάρχουν στο συρτάρι

Όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη για να κριθεί η αποτελεσματικότητα του συνόλου των μέτρων θα χρειαστεί χρόνος και οι επόμενες μέρες αποτελούν βαρόμετρο.

Στο συρτάρι της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα και σχέδια για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας, η ενεργοποίηση των οποίων, όπως τονίζεται, θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημόνων και η τήρηση από τους πολίτες όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των πτήσεων από Γαλλία και Γερμανία, μετά την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Βρετανία και την Τουρκία, που ακολούθησε την διακοπή σε Ιταλία και Ισπανία, η οποία είχε προηγηθεί.

Το τι μέλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί από την πορεία εξάπλωσης του ιού σε αυτές τις χώρες, αν και ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις για πάγωμα και αυτών των πτήσεων.

Καθοριστικό είναι το επόμενο δεκαήμερο. Η καμπύλη εξάπλωσης του ιού θα κρίνει αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί αποδίδουν ή αν χρειάζονται περισσότερες δράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σχέδια για λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας, κλείσιμο κι άλλων τομέων της οικονομίας που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν ή συνεχίζουν κανονικά την δραστηριότητα τους, περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων και αυστηρή καραντίνα συγκεκριμένων περιοχών, προφανώς υπάρχουν, όμως, αυτή τη στιγμή κρίνεται ότι μπορούν αν αποφευχθούν αν υπάρξει αυστηρή τήρηση των όσων έχουν ανακοινωθεί και «μείνουμε σπίτι, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τις ευάλωτες στον κορωνοϊό κοινωνικές ομάδες», όπως, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το iefimerida.gr,  σημειώνουν αρμόδια στελέχη.