ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δικαστήριο αποφάσισε: Με ποιον θα μείνει το παιδί μετά το φονικό στην Μακρινίτσα

Αφαιρέθηκε οριστικά από τον πατέρα, που είναι προφυλακισμένος για το άγριο φονικό στη Μακρινίτσα, εκεί όπου μέσα σε λίγα λεπτά 32χρονος διέπραξε διπλή δολοφονία αφαιρώντας, με μαχαίρι, τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της, η επιμέλεια του παιδιού που είχε με την άτυχη γυναίκα.

Το έγκλημα, που τελέστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, είχε και ένα τρίτο «θύμα», το δυόμισι ετών αγοράκι του ζευγαριού, που έμεινε ορφανό.

Σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η επιμέλεια του παιδιού ανατίθεται στην οικογένεια των θυμάτων, δηλαδή στα πρώην πεθερικά του δράστη.
Στη δικαστική απόφαση, επισημαίνεται ότι αφαιρείται η άσκηση γονικής μέριμνας και επιμέλειας του ανήλικου τέκνου από τον πατέρα και προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι η επιμέλεια ανατίθεται στους γονείς της μητέρας του παιδιού καθώς παρέχουν «όλα τα εχέγγυα ότι θα ασκήσουν το λειτούργημα με συνέπεια και υπευθυνότητα και θα μεριμνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανηλίκου».
Αναφέρεται, επίσης, στην ίδια απόφαση, ότι ο δράστης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, πάσχει από «παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δέχθηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αλλά αρηνείται επιμόνως να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσίασε καμία βελτίωση ή ύφεση των συμπτωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση».