ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το έσωσε ο αστυνομικός! Επανέφερε στη ζωή 6χρονο παιδί που σταμάτησε να αναπνέει από μια μπουκιά φαγητό

Έσωσε τη ζωή ενός 6χρονου αγοριού ένας αστυνομικός στην Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη. Χάρη στις σωτήριες ενέργειες ενός αστυνομικού, το παιδάκι κρατήθηκε στη ζωή και στη συνέχεια στήθηκε γέφυρα σωτηρίας από αστυνομικούς προκειμένου η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ανήλικο παιδί στραβοκατάπιε ενώ έτρωγε και στη συνέχεια υπέστη εισρόφηση.

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο διαμέρισμα της οικογένειας. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως το 6χρονο αγοράκι παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ κατά διαστήματα η ανάσα του κοβόταν και τελικά το παιδάκι σταμάτησε να αναπνέει.

Τότε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Αφού έβαλε το ένα του χέρι στο στήθος του αγοριού, έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός και στη συνέχεια του έδωσε χτυπήματα στην πλάτη.

Με την ενέργεια αυτή ο αστυνομικός έσωσε το παιδάκι, αφού η τροφή που του έφραζε το αναπνευστικό σύστημα βγήκε από το στόμα και τη μύτη του. Το αγοράκι ανέπνεε και πάλι! Σύμφωνα με το thestival.gr, λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το 6χρονο παιδί και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο.

Σε όλη τη διαδρομή από την Ευκαρπία μέχρι το Ιπποκράτειο, δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» και περιπολικό της Άμεσης Δράσης συνόδευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνέδραμαν στην άμεση διακομιδή του ανήλικου αγοριού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.