GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «ευχαριστώ» ήρθε αργά λένε οι στρατιωτικοί 

Με αφετηρία τον συναγερμό στον οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο οι στρατιωτικοί κάνουν μία συνολική αποτίμηση και σημειώνουν πως δέχονται από την μία με ικανοποίηση το «ευχαριστώ» της πολιτείας από την άλλη όμως θυμίζουν πως ούτε τώρα ως έμπρακτη αναγνώριση λαμβάνονται ουσιώδη μέτρα υπέρ του προσωπικού ενώ ούτε πριν να ξεσπάσει η κρίση υπήρξε προσπάθεια να δικαιωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Στρατιωτικός, είναι αυτός που χθες σε καιρό ειρήνης σκοτώθηκε κάνοντας εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης. Είναι αυτός που οι πολίτες πληρώνουν και γι αυτό τους δίνει σε αντάλλαγμα τα καλύτερά του χρόνια ,ακόμα και την ίδια του τη ζωή» αναφέρουν οι στρατιωτικοί της Ένωσης Στρατιωτικών της Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) σε επιστολή τους προς τους Βουλευτές της Ηπείρου.

Αφορμή για να θυμίσουν όσα δεν θέλησε να κάνει η πολιτεία σε ήρεμους καιρούς στάθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Δυνάμεις που έχουν διατεθεί στον Έβρο, ενώ στόχος τους είναι να ενημερωθεί η κοινή γνώμη «προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Οι στρατιωτικοί θυμίζουν λοιπόν πως «δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση ούτε… δώρα από την Πολιτεία. Ζητούν όμως δικαιοσύνη , την εφαρμογή των Νόμων της Πολιτείας και σε αυτούς και προστασία τόσο των ιδίων του θεσμού της οικογένειας» και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πολιτεία στην πράξη έφερε νέο ασφαλιστικό με το οποίο συνεχίζονται οι μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών, ενώ από την άλλη δεν αποζημιώνεται η υπερωριακή εργασία τους, δεν λαμβάνεται μέριμνα για περιορισμό των εξόδων τους με τις συνεχείς μεταθέσεις ούτε έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις του ΣτΕ.