ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το GPS «πρόδωσε» συμμορία που έκλεβε ΙΧ αυτοκίνητα

Το δρόμο για την εξάρθρωση συμμορίας που πραγματοποιεί κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, άνοιξε η σύλληψη ενός 34χρονου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η διερεύνηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 34χρονο μέσα σε προαύλιο χώρο μάντρας αυτοκινήτων που διατηρεί στα Σπάτα, να έχει ξεκινήσει τη διάλυση του κλεμμένου οχήματος (σ.σ. είχε αφαιρέσει πόρτες και πινακίδες κυκλοφορίας). Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εντοπισμός του έγινε χάρη στο σύστημα GPS που είχε τοποθετήσει η ιδιοκτήτρια του ΙΧ αυτοκινήτου, η οποία διαμένει στο Παγκράτι απ’ όπου και εκλάπη το όχημα. Προανακριτικά ο 34χρονος υποστήριξε ότι το ΙΧ αυτοκίνητο του το παρέδωσε άτομο το οποίο γνώριζε με το παρατσούκλι «Αλβανός», χωρίς να του αναφέρει πως αυτό ήταν κλεμμένο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα στη μάντρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητο, ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ), σκελετός αυτοκινήτου καθώς και πλήθος ανταλλακτικών και εργαλείων. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στις κλοπές των οχημάτων, ένας εξ αυτών το άτομο που υπέδειξε ο 34χρονος.