ΚΟΙΝΩΝΙΑ

To Κίνημα για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση πάει… Αν. Μακεδονία και Θράκη – Συσκέψεις υπό τον Πατούλη

φωτογραφία

Στο πλαίσιο των περιοδειών για τις εκλογές της ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλης συμμετείχε σε ευρύτατη σύσκεψη  στην Ξάνθη με τους Δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι πρόσκεινται στο κίνημα. Ανάμεσα σε άλλα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της περιοχής, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Εκφράστηκαν δε προτάσεις για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων ιδίως με την ευκαιρία της νέας προγραμματικής περιόδου, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα άρδευσης που υπάρχουν κυρίως στον Έβρο και τα γενικότερα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα της Τοπικής Οικονομίας. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, τρόποι επίλυσης των εν λόγω προβλημάτων μέσω της συνεργασίας του Πρώτου και Δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης με την  ευκαιρία της παρουσίας στη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη. Στο κλείσιμο της σύσκεψης, οι Δήμαρχοι εξέφρασαν με απόλυτη σιγουριά την πεποίθησή τους για την επικράτηση του κινήματος στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ΚΕΔΕ, δεδομένης της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται σε όλη τν Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του κινήματος, οι Δήμαρχοι:

Αναστασιάδης Φίλιππος Δήμαρχος Παγγαίου, Δαλακάκης Δημήτριος Δήμαρχος Δοξάτου, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Δήμαρχος Ξάνθης, Λαμπάκης Ευάγγελος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Μαμσάκος Χριστόδουλος Δήμαρχος Δράμας, Μαυρίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ορεστιάδος, Μίχογλου Θωμάς Δήμαρχος Τοπείρου, Πατσουρίδης Παρασκευάς  Δήμαρχος Διδυμότειχου, Τσανάκα Δήμητρα Δήμαρχος Καβάλας, Τσιτιρίδης Γεώργιος Δήμαρχος Αβδήρων, Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος Δήμαρχος Θάσου ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Τζεμήλ Καπζά Δήμαρχος Μύκης και η Αντωνάκη Χρυσάνθη επικεφαλής Αντιπολίτευσης Σαμοθράκης.