3 top δεξιά, slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα-οδηγία του Κικίλια μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου και την επίσκεψη στο «Γεννηματάς»

Σύσκεψη για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ. Επίσης, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή να κλείσουν σχολεία και Μέσα Μεταφοράς, όταν τα πράγματα θα είναι πιο κρίσιμα.

Ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο ΓΝΑ «Γεννηματάς», εκεί όπου θα λειτουργήσουν τα isolation boxes, τα σημεία διαλογής υπόπτων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ενημερώθηκε από τους αρμόδιους, ενώ σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους τόνισε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στους καρναβαλιστές, οι οποίοι αψήφησαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Ατομικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις υποδείξεις των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ας του σεβαστούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά ούτε και εφησυχασμού. «Όποιος νομίζει ότι έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης ή τον κορωνοϊό να μείνει σπίτι του και να ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνει από τους ειδικούς και να μην τρέχει ο κόσμος στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

πηγή βίντεο enikos.gr