ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα των νέων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος (ΤΘ) Χαράλαμπος Λαλούσης σε ανύποπτο χρόνο έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στην Τουρκία.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ηχηρά μηνύματα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας έχουν στείλει οι νέοι Αρχηγοι ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ μίλησε σε εκδήλωση μνήμης και Τιμής για τον Εύελπι Σκαρλάτο Ρωσσέτη, γιό του Ταγματάρχη Σωτήριου Ρωσσέτη, ο οποίος σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης από τουρκικά πυρά στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε πως τα σκυλιά στην γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως ποτέ δεν ήμασταν περισσότεροι και ποτέ δεν ήμασταν δυνατότεροι και συνέχισε λέγοντας, ξέρετε την παροιμία πως σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει αλλά «να είστε σίγουροι πως είμαστε έτοιμοι, αμα κόψει λουρί και προσπαθήσει να δαγκώσει. Θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια». «Το Έθνος είναι μεγάλο γιατί οι καρδιές και οι ψυχές των Ελλήνων είναι ατσάλινες και μεγάλες» ανέφερε ο Στρατηγός τονίζοντας πως ποτέ η χώρα μας δεν είχε το αριθμητικό ή το εξοπλιστικό πλεονέκτημα στην ιστορία της αλλα πάντα μεγαλουργούσε.

Ο διάλογος Μητσοτάκη – Λαλούση

Χαρακτηριστικά όμως ήταν και όσα είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ όταν ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Δ’ Σώμα Στρατού με τον Αντιστράτηγο Λαλούση να τονίζει πως οι δυνάμεις του στρατού εκπέμπουν μήνυμα αποτροπής αλλά και είναι έτοιμες να επιτελέσουν αν κληθούν το επιχειρησιακό τους έργο.