ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα του Αυστραλού πρωθυπουργού για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Μήνυμα με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κάνοντας λόγο για την μακροχρόνια φιλία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας που διαμορφώθηκε και μέσα από τα γεγονότα του πολέμου

«Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που αναδεικνύουν το πνεύμα του μαχόμενου ελληνισμού όσο τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, πηγή υπερηφάνειας για γενιές και γενιές Ελλήνων κάθε φορά που αναλογίζονται τον γενναίο αγώνα που δόθηκε κατά της εισβολής και των κατακτητών.

Το εμφατικό “Όχι” σε απάντηση στην ξένη απειλή, οι θυσίες και οι απώλειες του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, και η αντίσταση κατά των δυνάμεων του Άξονα αποτελούν όλα μέρος μιας κληρονομιάς που έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ελληνικής ταυτότητας.

Στη φετινή επέτειο του “ΟΧΙ”, συμμερίζομαι τον θαυμασμό που νιώθουν πολλοί Ελληνοαυστραλοί για αυτούς που βίωσαν τα ιστορικά εκείνα γεγονότα. Αποτίω φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν, υπέφεραν και υπέμειναν, και έπαιξαν ρόλο επιβραδύνοντας τον αντίπαλο και συμβάλλοντας στη λήξη του πολέμου.

Πάνω από όλα, αναγνωρίζω τη μακροχρόνια φιλία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας που διαμορφώθηκε και μέσα από τα γεγονότα του πολέμου, και αισθάνομαι τιμή απέναντι στις θυσίες που έγιναν για να εξασφαλιστεί η ελευθερία που απολαμβάνουμε όλοι μας σήμερα.»