ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα του Ιερώνυμου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Αναγνωρίζουμε απόλυτα τη βαρύτητα του λειτουργήματός σας, περιβάλλοντάς σας με αισθήματα τιμής και ευγνωμοσύνης, καθώς μέσα από την καθημερινή επικοινωνία και επαφή με τους μαθητές, και χάρη στην ευσυνειδησία και πολλές φορές στην αυταπάρνησή σας, καλείστε να θέσετε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και αυτού όλου του κόσμου. Καλλιεργείτε στα παιδιά μας την ιδέα για έναν κόσμο χωρίς βία και φανατισμό, χωρίς εξαρτήσεις και διακρίσεις, για κοινωνίες με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη. Σας είμαστε ευγνώμονες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο μήνυμα που αποστέλλει προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2023-2024.

«Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος στον οποίο παρέχεται οργανωμένη εκπαίδευση. Είναι μια μεγάλη κοινωνική ομάδα, την οποία αποτελούν κυρίως τα πρόσωπα των συμμαθητών σας και των δασκάλων σας. Μέσα από την επαφή σας με αυτούς θα σας δοθούν ευκαιρίες να αποκτήσετε κοινωνικές δεξιότητες, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να δημιουργήσετε νέες σχέσεις που θα σημαδέψουν τη ζωή σας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο μήνυμά του προς τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

«Οι νέες τεχνολογίες, η τηλεκπαίδευση και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία, δώρα Θεού στον άνθρωπο. Όμως ποτέ δεν πρόκειται να αναπαραστήσουν με πιστότητα το κλίμα της τάξης: το χιούμορ, το αναπάντεχο, την αίσθηση ιερότητας μπροστά στην κοινή απόκτηση μιας νέας γνώσης. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να αγγίξουν τη ζωντάνια των διαπροσωπικών σχέσεων και την αγάπη για τη μάθηση. Αυτά είναι άλλωστε που μας συνοδεύουν για όλη τη ζωή μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο μήνυμά του προς τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.