ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μπάτσελορ πάρτι του Χ. Ξηρού στη Λάρισα! Ντοκουμέντο της Αντιτρομοκρατικής

 

Κεντρικό ρόλο στην εξαφάνιση Ξηρού από το πατρικό του σπίτι στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής διαδραμάτισε άθελά του ο 36χρονος ανιψιός του, ο οποίος τον μετέφερε στην Αθήνα την 5η Ιανουαρίου 2014.

Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ο νεαρός είπε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός τον χαστούκισε όταν αρχικά αρνήθηκε να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Ακόμα, κατέθεσε ότι για να τον πείσει ο Ξηρός, του είπε ότι ήθελε να πάει στην πρωτεύουσα για να αρραβωνιαστεί. Για να μην κινήσει τις υποψίες των συγγενών του, ο Ξηρός τον προέτρεψε να πει στους γονείς του ότι πήγαινε σε μπάτσελορ πάρτι στη Λάρισα.

«Μου ζήτησε να πω στους συγγενείς ότι θα πάω στη Λάρισα σε μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου μου για να έχω δικαιολογία για την απουσία μου», κατέθεσε ο 36χρονος.

Η συνεννόηση των δύο ανδρών έγινε σε οικογενειακό τραπέζι την παραμονή της «μεγάλης φυγής».

«Ο Χριστόδουλος ζήτησε από τον ανιψιό του να εξέλθουν της οικίας για να συζητήσουν. Εκεί, του είπε να τον περιμένει την επόμενη ημέρα και ώρα 12 στην καφετέρια “Τοίχο – τοίχο” στην περιοχή Κάστρα Θεσσαλονίκης για να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα. Ο ανιψιός του αρχικά αρνήθηκε λέγοντάς του ότι φοβάται, ο Χριστόδουλος όμως τον χαστούκισε και επέμεινε πως θα γίνει ό,τι του είπε», αναφέρεται στη δικογραφία.
 

 

Ο Ξηρός συμβούλεψε τον ανιψιό του να κινείται στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας με ταχύτητα 90 – 100 χιλιομέτρων την ώρα προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες. Μετά την κοιλάδα των Τεμπών και μέχρι το Βελεστίνο οι δύο άνδρες κινήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό φοβούμενοι πιθανό αστυνομικό μπλόκο.

«Ο Χριστόδουλος μου ζήτησε να βγούμε στη νέα εθνική οδό από την έξοδο του Βελεστίνου. Εγώ δεν γνώριζα τον δρόμο και σταμάτησα να ρωτήσω έναν πεζό κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ο Χριστόδουλος νευρίασε, μου έριξε μια σφαλιάρα και μου είπε “καλά είσαι μ…;”. Εκανα αναστροφή, αλλά μπερδεύτηκα πάλι και σταμάτησα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα όπου στεκόταν ένας αστυνομικός. Ο Χριστόδουλος έσκυψε το κεφάλι και μου είπε: “Φύγε γρήγορα, μ…”».

 

Εφτασαν στην Αθήνα στις 9 το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2014. Ο Ξηρός του ζήτησε να κατευθυνθεί αρχικά προς την Πατησίων και στη συνέχεια στην Αγ. Λαύρας όπου αποβιβάστηκε. «Περίμενε εδώ να ντυθώ και έρχομαι», φέρεται να του είπε.

«Ανοιξε την πόρτα και έφυγε με γρήγορο βάδισμα προς ένα στενό στα δεξιά μας». Οταν ο ανιψιός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνάντησε τυχαία σε μπαρ τον αδελφό του Χριστόδουλου, Βασίλη. «Του είπα ότι εγώ πήγα τον Χριστόδουλο στην Αθήνα. Εκείνος χαμογέλασε και είπε με απορία “εσένα βρήκε;”».