ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη

Σε κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από την παράσυρσή του από ΙΧ , φέρεται να αποδίδεται ο θάνατος του άτυχου 28χρονου που έχασε τη ζωή του ύστερα από επεισόδιο μεταξύ οπαδών ομάδων, την περασμένη Κυριακή στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από την ιατροδικαστική έκθεση κατόπιν της σχετικής εξέτασης που διενήργησε η ιατροδικαστής στο άψυχο σώμα του άτυχου νέου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άλλες κακώσεις που εντόπισε δεν ήταν θανατηφόρες. Το πόρισμα της ιατροδικαστή θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, για να περιληφθεί στη δικογραφία.

Το 28χρονο θύμα (οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ, σωματείο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Αρη) προσπάθησε να ξεφύγει, ωστόσο χούλιγκαν τον έπιασαν, τον χτύπησαν αλύπητα και τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Διερχόμενη οδηγός δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και πέρασε πανικόβλητη με το ΙΧ της πάνω από το σώμα του άτυχου νεαρού.

Ο 28χρονος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη και κρατούνται δύο νεαροί άνδρες 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο.