ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Το πρώτο κρας τεστ για τον τουρισμό θα γίνει στις 19 Απριλίου με τους Σέρβους τουρίστες

Το πρώτο κρας τεστ για τον τουρισμό θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους από τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Οι προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα.

Ανοίγουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου τα σύνορα με τη Σερβία, μέσω Προμαχώνα και Νυμφαίας. Σέρβοι πολίτες και τουρίστες που θα περάσουν τους δύο μεθοριακούς σταθμούς του Προμαχώνα και του Νυμφαίου θα πρέπει να διαθέτουν επίσημο έγγραφο της Σερβικής Δημοκρατίας ότι έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή να έχουν μαζί τους αρνητικό PCR μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ήταν κάτι που είχε εξαγγελθεί κατά την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στη Σερβία, ο οποίος είχε επισημάνει ότι μεγάλος μέρος του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί και είχε τονίσει ότι πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Οι τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν ικανοποιημένοι και προσθέτουν ότι φέτος η τουριστική περίοδος είναι αρχικά μειωμένη κατά 20% ενώ η περσινή ξεκίνησε με πτώση 40%.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σύνορα με τη Σερβία, μέσω Προμαχώνα και Νυμφαίας. Οι τουρίστες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών. Οι τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν ικανοποιημένοι και προσθέτουν ότι φέτος η τουριστική κίνηση είναι αρχικά μειωμένη κατά 20% ενώ πέρυσι ξεκίνησε με πτώση 40%.