ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στις 06:45 το πρωί.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Πέμπτη ως την ημέρα της κηδείας και η ταφή θα γίνει σε ειδικό τάφο κάτω από τον Καθεδρικό Ναό.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ιερά Σύνοδος Κύπρου, από σήμερα θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Κύπρου θα ηχήσουν πένθιμα, ενώ οι σημαίες θα παραμείνουν μεσίστιες καθ’όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού πένθους μέχρι και το Σάββατο.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις.

Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Επικήδειο θα εκφωνήσει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.