ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σάββατο η πολιτική κηδεία του Νικολακόπουλου

Αύριο Σάββατο συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ηλία Νικολακόπουλο. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών στις 11 το πρωί.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος πέθανε χτες από ανακοπή καρδιάς ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό κόσμο καθώς ο εκλιπών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είχε συνδέσει το όνομά του με τις δημοσκοπήσεις και την ανάλυση των εκλογικών τάσεων και των αποτελεσμάτων των εκλογών στη χώρα μας.

Ο 75χρονος πολιτικός επιστήμονας και εκλογολόγος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος καθώς είχε κλείσει ραντεβού για στεφανιογραφία την ερχόμενη Τρίτη σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ώστε να γίνει η επεμβατική θεραπεία, ενώ προ λίγων εβδομάδων είχε κάνει στεντ στα αγγεία των ποδιών και συγκεκριμένα στη λαγόνιο αρτηρία.

Γνώριζε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε
Ο πολιτικός επιστήμονας γνώριζε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κανονίσει τα επισκεφθεί τους γιατρούς του για να τα αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, ο θάνατος τον πρόλαβε και η χώρα έχασε έναν εξαιρετικό εκλογικό και πολιτικό αναλυτή.

Δεκάδες είναι οι πολιτικοί, ανάμεσά τους, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου και να τον αποχαιρετήσουν τονίζοντας την εξαιρετική δουλειά του τις τελευταίες δεκαετίες.