ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «τρίγωνο» που ψάχνουν τον μανιακό δολοφόνο – Τί αποκαλύπτει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης, σύμφωνα με την περιγραφή του πρώτου οδηγού ταξί που σώθηκε, είναι Έλληνας, ηλικίας 25 με 30 ετών, μετρίου αναστήματος φοράει φόρμα με κουκούλα και φαίνεται να γνωρίζει τις περιοχές της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες της Ασφάλειας αναφέρουν ότι ο μανιακός δολοφόνος κινείται στην περιοχή των Βορείων Προαστίων και κυριότερα στο «τρίγωνο» που σχηματίζει η οδός Χαριλάου Τρικούπη, η οδός Λεβίδου και το Ζηρίνειο στο Μαρούσι. Εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες και άπαντες ελπίζουν να εντοπιστεί άμεσα, πριν «χτυπήσει» ξανά.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κανει λογο για εμμονικό δράστη, ο οποίος καθόταν στο κάθισμα πίσω δεξιά και δεν λήστεψε τα θύματά του.

 «Εκτιμούμε ότι ο δράστης είχε κάποια εμπλοκή με τον χώρο των ταξί», επισημαίνει ο ανώτατος αξιωματικός.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μπορεί να είχε εμπλακεί σε κάποιο περιστατικό με οδηγούς ταξί και λόγω της διαταραγμένης προσωπικότητάς του να έχει μανία εκδίκησης ή να ήταν παλαιότερα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να τον μείωσε κάποιος ή κάποιοι. Η υπόθεση  θυμίζει κάτι από αυτή του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Βακρινού, που έδρασε στο διάστημα 1995 – 96» ανέφερε.

Ο Βακρινός, ο οποίος ήταν οδηγός ταξί και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ο πρώτος «serial killer» της Ελλάδας, διέπραξε πέντε εν ψυχρώ δολοφονίες, ενώ τραυμάτισε έξι άτομα. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο που είχε τις ρίζες του στην τραυματική του παιδική ηλικία και επισήμαναν: Είχε μειωμένη αυτοεκτίμηση και συμπλεγματική συμπεριφορά, γεγονός που τον οδηγούσε στο να διαπράττει φόνους για ασήμαντους λόγους, απλά και μόνο επειδή θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο.