ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον έπιασαν για 15 κλοπές

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών στην Καλαμάτα. Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 27χρονου Ρομά σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι 27χρονος Ρομά κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών στην Καλαμάτα και στο Ασπρόχωμα, διέπραξε συνολικά 15 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, επιχειρήσεις και ιατρείο όπου αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, χρήματα, καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος και εργαλεία, καθώς και δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε επιχείρηση, αντίστοιχα.

Στην Αιθαία, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου εντοπίσθηκε ο 27χρονος. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά επιτιθέμενος προς τους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα τους εξύβριζε και τους απείλησε φραστικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη δύο γυναίκες, ηλικίας 23 και 50 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατά την ακινητοποίηση και σύλληψη του 27χρονου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ματαιώσουν τη σύλληψη του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 27χρονου, στην Αιθαία, βρέθηκε και κατασχέθηκε αλυσοπρίονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.