ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον έπιασαν στα σύνορα με 20.000 ευρώ από απάτη

Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση μιας ακόμη σπείρας αλλοδαπών που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα του τραυματισμού των παιδιών τους σε τροχαίο βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι συνέλαβαν στα σύνορα έναν 42χρονο Βούλγαρο που σκόπευε να περάσει στην πατρίδα του με την πλούσια λεία της τελευταίας απάτης.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στον Προμαχώνα Σερρών, έχοντας στην κατοχή του μια σακούλα με δεσμίδες μετρητά συνολικού ύψους 19.750 ευρώ τα οποία είχε παραλάβει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας μια γυναίκα συνεργός του, η οποία υποτίθεται ότι ήταν υπάλληλος του… ΙΚΑ!

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον γιατρό σε μια 71χρονη στο κέντρο της Λάρισας, την οποία είχε αναστατώσει λέγοντάς της ότι η κόρη της έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως και της ζήτησε 58.000 ευρώ. Πάνω στον πανικό της, η ηλικιωμένη δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο της απάτης και απάντησε πως είχε μόνο 20.000 ευρώ.

Ο «μαϊμού» γιατρός της ζήτησε να βάλει σε μια σακούλα τις τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ και να την παραδώσει στην «συνάδελφό» του που την περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Ωστόσο, μόλις η άγνωστη παρέλαβε τα χρήματα, αποκαλύφθηκε η απάτη και ξεκίνησαν αναζητήσεις που κατέληξαν στη σύλληψη του Βούλγαρου.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη απατών. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν η «υπάλληλος του ΙΚΑ» και ο ψευτογιατρός και να εξιχνιαστεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες απάτες.