ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον έβλεπαν να σκάβει με την τσάπα αλλά κανείς δεν φανταζόταν τι πραγματικά έκανε!

«Κυνηγός» αρχαιοτήτων με… τσάπα ήταν ένας 45χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να σκάβει μέρα μεσημέρι με μία τσάπα, με κίνδυνο να καταστρέψει τα αρχαία που έψαχνε!

Μέρα- μεσημέρι της Κυριακής αναζητούσε κρυμμένες αρχαιότητες ένας επίδοξος «Ιντιάνα Τζόουνς» και μάλιστα αδιαφορώντας πλήρως για την ακεραιότητά τους, καθώς δεν δίσταζε να σκάβει στο έδαφος με μια… τσάπα!

Ο 45χρονος «κυνηγός» αρχαιοτήτων εντοπίστηκε έξω από μια κοινότητα της ορεινής Τριχωνίδας, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που είχαν έρθει από το Αγρίνιο στην περιοχή, την στιγμή που «όργωνε» το χώμα σε κάποιο σημείο το οποίο είχε εντοπίσει με την βοήθεια του ανιχνευτή μετάλλων που κατείχε παράνομα, καθώς δεν ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο κατόχων.
Όταν εντοπίστηκε είχε ήδη ξεθάψει ένα μολύβδινο βλήμα σφενδόνης της Ελληνιστικής περιόδου με επιγραφή, το οποίο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας για να χρονολογηθεί και να εκτιμηθεί.

Επίσης, κατασχέθηκαν και ο ανιχνευτής μετάλλων και το σκαπτικό εργαλείο και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.