ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Ιούλιο η δίκη Γριβέα

E84937F85D9566738FEF3398DEC9F717

 

Στο ειρηνοδικείο του Ουέστμιστερ βρέθηκαν σήμερα το πρωί, για μια ακόμη φορά, οι δικηγόροι του ζεύγους Γριβέα, οι οποίοι μαζί με τον δημόσιο κατήγορο εξέτασαν και παρουσίασαν στο δικαστήριο την πορεία της υπόθεσης.

Μετά την ολιγόλεπτη διαδικασία, τελικά οριστικοποιήθηκε η εκδίκαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου.

Στην τελευταία δίκη, τον Φεβρουάριο, η υπεράσπιση του ζεύγους Γριβέα κατέθεσε σειρά από αιτήματα-προϋποθέσεις προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη.

Όπως φάνηκε από την ακροαματική διαδικασία όλα τα απαραίτητα έγραφα που απαντούν στα παραπάνω αιτήματα φαίνεται πως έχουν συγκεντρωθεί και βρίσκονται στον φάκελο της υπόθεσης. Η εισαγγελία του Λονδίνου, η οποία ουσιαστικά ενεργεί εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, θα μελετήσει τα έγραφα και αν χρειαστεί θα υποβάλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Οι όποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 14 Ιουλίου.

Μέχρι σήμερα, το ζεύγος Γριβέα έχει εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου τρεις φορές.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ