ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοίκιασε το αυτοκίνητο σε καταζητούμενο της Ιντερπόλ δουλέμπορο

Από τον Βόλο πέρασε καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για εμπορία ανθρώπων, ο οποίος μάλιστα νοίκιασε εκεί αυτοκίνητο για τετραήμερες διακοπές στη Σκιάθο, το οποίο δεν το επέστρεψε ποτέ. Το ΙΧ βρέθηκε τρακαρισμένο και κατεστραμμένο στην Ξάνθη.

Το συμβόλαιο ενοικίασης είχε υπογραφεί κάνοντας χρήση τουρκικού ονόματος και δήλωνε κάτοικος Γερμανίας, όπου είναι η χώρα που εξέδωσε και σήμα σύλληψής του. Κρυπτογραφημένα μηνύματα που εξετάστηκαν από τις αρχές της Γερμανίας έδειξαν ότι ο 41χρονος είχε αναμιχθεί σε κύκλωμα ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν από εμπόριο ανθρώπων.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε στην Ξάνθη είχε χρησιμοποιηθεί για εμπορία ανθρώπων και ο επιχειρηματίας στον Βόλο μπλέχτηκε σε έναν κυκεώνα καταθέσεων στην αστυνομία, ενώ η ζημιά από την κλοπή ήταν 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο επιχειρηματίας από τον Βόλο που αναγνώρισε το πρόσωπο που του έκλεψε το αυτοκίνητο από φωτογραφίες που του έδειξε η αστυνομία, κατέθεσε μήνυση για την κλοπή του αυτοκινήτου, που είχε αξία 10.000 ευρώ, η οποία εκδικάστηκε χθες Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ο δουλέμπορος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση ερήμην.