ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

Tοπικές βροχές, οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια, σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 6 με 8 και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ που βαθμιαία και στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7  και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών αρχικά στα βόρεια και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.